Luchtfiltering

 

Smartsolutions levert losstaande electronfilters die de lucht in uw server of kopieer/printerruimte kunnen filteren. Deze Casadron filters kunt u op elke gewenste locatie plaatsen en hoeft enkel te voorzien van spanning.

Werking

De Casadron zuigt lucht aan via het rooster aan de bovenkant van de zuil. In het eerste gedeelte van het filter worden in de lucht voorkomende deeltjes van een negatieve lading voorzien. Het tweede gedeelte van het filter is positief geladen waardoor de negatief geladen deeltjes zullen neerslaan.Door de lengte van het ionisatie gedeelte (20cm) en het ionenfilter (80cm) wordt een zeer hoge efficiency bereikt. De gezuiverde lucht verlaat de zuil aan de onderzijde via een filter met actieve koolstof waarmee geur en ozon uit de lucht worden verwijderd.

Het enige wat u bij de Casadron® hoeft in te stellen is de snelheid van de ventilator. Er zijn 4 standen mogelijk:
1. 130 M3 lucht per uur
2. 190 M3 lucht per uur
3. 230 m3 lucht per uur
4. 280 m3 lucht per uur

Onderhoud

Voor een goede en veilige werking van de Casadron® moet het ionenfilter regelmatig – bij gemiddeld gebruik 4 x per jaar - door onze Service Dienst worden verwisseld. De reiniging van het filter gebeurt met speciaal daarvoor ontwikkelde apparatuur en chemicaliën in onze werkplaats waarbij de verzamelde afvalstoffen volgens voorschrift worden verwerkt. Na iedere filterwisseling wordt het apparaat op een juiste werking getest. Het koolstof filter moet gemiddeld 2 x per jaar worden verwisseld.